Hva er det som gjør at mange opplever det som enklere å være MINDFUL, å være BEVISST TILSTEDE, når de er ute i NATUREN?

Én del av forklaringen kan være at SANSENE våre opplever mye stimuli der ute, i form av naturens lyder, farger, former, teksturer, følelsen av frisk luft mot huden, det ujevne underlaget mot fotsålene.

En annen del av forklaringen kan være at det kan oppleves som lettere å PUSTE dypt når man er ute i naturen, kanskje takket være den rene, friske luften, men også kanskje takket være naturens evne til å la oss føle oss som EN DEL AV NOE STØRRE ENN OSS SELV.

Har du følt det noen gang? I det du har gått ut i skogen, i hagen, evnt bare kikket ut vinduet, en følelse av å få servert en slags påminnelse, om at det finnes mer til livet enn deg og ditt og alt det som fyller hodet ditt akkurat nå? En påminnelse om at… Kanskje livet består av mer enn å bare være “I HODET”, fanget i en evig runddans av tanker, og bekymringer, usikkerhet, og planlegging, et konstant forsøk på å minimere risiko for all verdens potensielle kriser, store og små?

TREKK PUSTEN DYPT NÅ.

LUKK ØYNENE, OM ENN BARE FOR ET ØYEBLIKK.

SE FOR DEG DITT PERSONLIGE FAVORITTSTED UTE I NATUREN, OG LA DEG SELV BADE I FØLELSEN DETTE INDRE BILDET GIR DEG.

NATURENS UTØMMELIGE RIKHET. OG VÅR UNEKTELIGE SAMEKSISTENS.

OPPLEVELSEN AV Å VÆRE… STØRRE. STØRRE ENN TANKENE. STØRRE ENN BEKYMRINGENE.

Neste gang du er ute i naturen, se om du kan i enda litt større grad legge merke til hva SANSENE dine plukker opp av mangfoldige inntrykk, se om du kan trekke PUSTEN enda litt dypere ned i magen, stopp opp et lite øyeblikk og kjenn etter hva som rører seg i KROPPEN din, hvordan har du det, AKKURAT NÅ ? Se om du våger, å for bare en liten stund, la TANKENE flyte avsted, som om de skulle vært skyer på himmelen, mens du, DU ER BARE HER, NÅ.

I hjertet.

I naturen.

HJEMME.

TAKE MY HAND.
WE WILL WALK.
WE WILL ONLY WALK.
WE WILL ENJOY OUR WALK WITHOUT THINKING OF ARRIVING ANYWHERE.
– Thich Nhat Hanh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *