Mindfulness & Yoga For Gravide & Nybakte Mødre

Kurs i Mindfulness & Yoga for Gravide

“Å VÆRE GRAVID ER EN PROSESS SOM BÅDE GJØR OSS 

SÅRBARE OG KRAFTFULLE, PÅ ÉN OG SAMME TID.” 

– Helene Knutsen

 

På KURS I MINDFULNESS & YOGA FOR GRAVIDE vil du blant annet lære om hvordan man kan bruke BEVEGELSE, TILSTEDEVÆRELSE, PUSTEN og MENTALE VERKTØY for å støtte pågående fysiske, mentale og emosjonelle prosesser under graviditet og fødsel.

Mindfulness-instruktør og firebarnsmor Helene Knutsen og gravidyogalærer og tobarnsmor Hanne Eikaas har gleden av å invitere dere til 6 varme, berikende kvelder der du som gravid vil være i fokus og bli møtt med omsorg og respekt!

Kurset foregår på vakre, idylliske og sjelfylte PRESTEGÅRDEN I VIGMOSTAD, en vidunderlig oase der tid for refleksjon og egenmomsorg står i høysetet. Med den helt unike og stemningsfylte “yogasalen” (Kapellet), fantastisk omliggende natur, og et flott oppholds- og spiserom er dette stedet helt perfekt for å kunne invitere vordende mødre til disse styrkende og behagelige kveldene. Prestegården ligger kun 20 minutters kjøretid fra Vigeland, 30 minutters kjøretid fra Mandal og Lyngdal. 

Link til kart:
https://goo.gl/maps/8iTCzfWUUHz8Zb8G8 

Målet med kurskveldene er både å gi deg som gravid en velfortjent pause fra hverdagen, kilde til dyp avspenning og velvære, et rom for å ivareta deg selv mens du gjør verdens viktigste jobb: å bringe frem nytt liv, og samtidig utstyre deg med nyttige verktøy som vi håper vil bidra til å løfte din opplevelse av tiden som gravid og styrke deg under fødselen!

Kurskveldene består av: 

1 time “YOGA UNDER GRAVIDITET OG FØDSEL” ledet av Hanne

15 pause der det serveres te og frukt

1 time “MINDFULNESS UNDER GRAVIDITET OG
FØDSEL” ledet av Helene

NB. DU TRENGER IKKE Å HA ERFARING MED YOGA ELLER MINDFULNESS FRA FØR AV FOR Å DELTA PÅ DETTE KURSET.

KURSETS INNHOLD:
– Avspenningsøvelser
– Pusteøvelser
– Mindfulness under graviditet og fødsel
– Yoga under graviditet
– Fysiske øvelser under fødsel
– Partnerstøtte
– Meditasjon
– Bruk av affirmasjoner under fødsel
– Hvordan skrive et fødebrev
– Gjennomgang av fødselens ulike faser

Den siste kurskvelden vil det være mulig å invitere med en fødepartner.

Pris er 1950,- for deltakelse på samtlige 6 kurskvelder.

Inkludert i prisen får du kursmappe, medlemskap i en lukket ressursgruppe på Facebook og

nedlastbare lydfiler med meditasjoner og avspenningsøvelser. Du vil også bli invitert til å delta på en deilig og koselig Mor & Baby Yogasamling når alle babyene har kommet til verden. ♥

Høstens kurs er allerede i gang, men dersom du ønsker å motta informasjon om vinterens kurs kan du melde deg på mitt nyhetsbrev her:

Mor & Baby Yogaretreat

«BIRTH IS THE EPICENTER OF WOMEN’S POWER.»

– Ani DiFranco

 

Yogalærer Hanne Eikaas & Mindfulness-instruktør Helene Knutsen inviterer til en deilig og
berikende dag for nybakte mødre og babyene deres.

Som mødre selv til henholdsvis to og fire barn vet vi godt hvor viktig det er for mødre å komme seg litt ut og å sette av tid til å gjøre noe hyggelig for seg selv, og for babyen. Vi er begge to også brennende opptatt av viktigheten av «sisterhood» og det å bringe kvinner og mødre sammen for å prate sammen og dele erfaringer om livet som mødre på godt og på vondt. Det å bli mor er en fantastisk og samtidig svært krevende reise. Det som er fint er at alle mødre opplever mange av de samme tingene, og når vi kan treffes i trygge, omsorgsfulle, støttende fellesskap der det er lov til å komme som man er, med det man har med seg, hjelper det oss til å føle oss mindre alene om å stå i alt det det innebærer å ha satt et nytt lite liv til verden.

På Mor & Baby Yogaretreat gjør vi skånsom og leken yoga tilpasset nybakte mødre der babyene får være med, og vi gjør babymassasje og babysang og tilrettelegger for masse kos og lek med babyene. I tillegg deler vi erfaringer og refleksjoner rundt graviditeten, fødsel, og om det å være mamma mens vi spiser deilig hjemmelaget, næringsrik mat kokkelert av Hanne som har en dyp interesse for sunn, økologisk mat og som også har en bachelorgrad i ernæring.

Mor & Baby Yogaretreat arrangeres i likhet med vårt kurs for gravide på vakre Prestegården på Vigmostad. Å komme til Prestegården er som å komme til en oase av ro og sjelelig tilstedeværelse, og det synes vi alle nybakte mødre fortjener!

I tillegg er stedet utrolig godt tilrettelagt for å ha med seg små barn, da både yogasalen og spiserommet ligger i første etasje, og barnevognene kan stå med eventuelle sovende babyer rett utenfor vinduene i fredfylte, landlige omgivelser. Det er godt med gulvplass og vi vil ta med matter og babyleker som de små kan kose seg med mens mammaene nyter god mat og koselige samtaler med sine “medmødre”.

Mor & Baby Yogaretreat varer i ca 3 timer. Dersom du deltar på vårt Kurs i Mindfulness & Yoga for gravide blir du invitert til å delta på Mor & Baby Yogaretreat sammen med mødrene som du har blitt kjent med på kurset, etter at alle har født.

Har du en baby og kunne tenke deg å være med på Mor & Baby Yogaretreat eller ønsker å vite mer om dette tilbudet?

                                   

Send oss en melding her så tar vi kontakt

Skreddersydde kurs, foredrag og seminarer for gravide og for deg som jobber med gravide

Jeg holder kurs, foredrag og seminarer med temaet «Mindfulness som myndiggjørende verktøy i møte med graviditet og fødsel» både rettet mot gravide og mot helsepersonell eller andre som jobber med oppfølging av gravide.

                        

Ta kontakt med meg her for mer informasjon om dette.