Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dagskurs: En Introduksjon til Mindfulness & Meditasjon

October 26, 2019 @ 10:00 am - 3:00 pm

650NOK

DET ER ET BEGRENSET ANTALL PLASSER,
MELD DEG PÅ HER: https://no.surveymonkey.com/r/PPWBJS6

HVA LÆRER DU PÅ KURS I MINDFULNESS OG MEDITASJON?

? Hva mindfulness er og ikke er
? Hvordan du kan implementere mindfulness som en del av din hverdag
? Hva meditasjon er og ikke er
? Hvordan du kan bruke meditasjon som verktøy i din hverdag
? Praktiske øvelser
? Hvordan du kan bruke din kropp, dine sanser og din pust som aktive verktøy for å oppnå mer ro og tilstedeværelse
? Mindfulness som stressreduserende verktøy
? Å våkne opp til ditt eget liv og å utnytte øyeblikkets fulle potensiale
? Å bli mer bevisst deg selv, dine egne behov og hvordan du kan sette sunne grenser for deg selv
? Å styrke dine empatiske evner gjennom å utøve en raus og vennlig holdning overfor deg selv
? Å styrke din selvbevissthet og din evne til å stå i vonde følelser og vanskelige opplevelser

Aldri før har vi blitt matet med underholdning og informasjon fra flere kanaler enn i dag. Aldri før har vi måttet forholde oss til så mange ulike inntrykk i løpet av én dag. Behovet for verktøy som hjelper oss med å finne fotfeste i en ellers overveldende hverdag har derav heller aldri vært større.

Mindfulness er mer enn bare et sett med verktøy.

Mindfulness er en tilnærming til livet, en levevei, en filosofi, en måte å forholde seg til livsopplevelsen på som ikke bare vil kunne bidra til å styrke opplevelsen av trygghet og ro i ellers mer eller mindre kaotiske tilstander, men vil også kunne gi dypere innsikt i deg selv og hvordan du møter omverdenen.

Velkommen til et 5-timers dagskurs der du vil få en introduksjon til mindfulness og meditasjon, og lære om hvordan du kan bruke kroppen, pusten og sansene som verktøy for å oppnå mer ro og tilstedeværelse i din hverdag. Dagen vil bestå av både teori og praktiske øvelser der vi sammen vil trene på å være bevisst tilstede i øyeblikket her og nå, med en åpen, vennlig og raus holdning mot oss selv og det vi opplever.

Kurset vil foregå i de lekre, anvendelige og sentrale lokalene på CoWorx i Mandal, Store Elvegate 16.

Pris for deltakelse er 650,- og inkluderer kursmateriell og nedlastbare meditasjonsfiler.

Det vil bli servert kaffe/te, frukt og nøtter.

Kurset ledes av Helene Knutsen som har utdannelse som samfunnsgeograf, prosjektleder, mindfulness-instruktør og barneyogaleder og driver sitt enkeltpersonsforetak «Helene Knutsen Mindfulness» der hun tilbyr ulike kurs, foredrag og arrangementer innenfor temaene mindfulness & meditasjon, yoga for barn, og livsmestring & selvledelse. Helene har sin yrkesmessige bakgrunn fra organisasjoner som Kreftforeningen, Redd Barna, Kirkens Bymisjon og Ungdom & Fritid og hun inspireres av å myndiggjøre andre gjennom å undervise i filosofier og verktøy som hun selv opplever at bidrar til et mer bærekraftig og berikende liv.

MINDFULNESS er å ta ansvar for deg selv, for hverdagen din, og for hvordan du velger å imøtekomme både det som foregår innvendig, og utvendig. Mindfulness er å legge merke til hvordan du egentlig har det, og å trene deg på å utøve omsorg for deg selv og imøtekomme dine behov. Å lære seg om mindfulness, for så å praktisere det daglig, vil kunne bringe deg nærmere den livsopplevelsen og hverdagen du egentlig ønsker. Det vil bringe deg nærmere deg selv, og derav også menneskene som står deg nær.

MEDITASJON er å bevisst oppsøke stillhet, det er å gi seg selv rom til å bare være. Når du mediterer trener du sinnet på det motsatte av hva det er vant til. I stedet for å følge tanker og følelser som kommer og går, gir du i meditasjonen slipp på tankene og lar dem passere. Ved å meditere jevnlig vil du opparbeide deg evnen til å observere tanker og følelser som kommer og går uten å la deg selv overvelde av dem, og uten å evaluere dem. Med en regelmessig meditativ praksis vil du også kunne oppnå større frihet og myndiggjøring når det gjelder å imøtekomme livets forskjellige situasjoner og utfordringer.

Details

Date:
October 26, 2019
Time:
10:00 am - 3:00 pm
Cost:
650NOK
Website:
https://www.facebook.com/events/732559810529424/

Organiser

Helene Knutsen

Venue

CoWorx Mandal
Store Elvegate 16
Mandal, 4514 Norway
+ Google Map
Phone:
92066679
View Venue Website